CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Reprezentanții instituțiilor mass-media din Republica Moldova au efectuat un tur ghidat la sediul Președinției

Astăzi, la inițiativa șefului statului, reprezentanții instituțiilor mass-media din Republica Moldova au avut posibilitatea să efectueze un tur ghidat la sediul Președinției pentru a vedea clădirea renovată care a fost devastată, în timpul protestelor din 7 aprilie, 2009.

Jurnaliștii au fost impresionați de starea Președinției, de sălile cu o semnificație deosebită istorică, precum Sala Mare unde a fost semnată Declarația de Independență a Republicii Moldova, Sala de Distincții, biblioteca prezidențială, ș.a.

Amintim că imediat după ce Igor Dodon a fost ales în funcția de Președinte al Republicii Moldova, a promis că va repara sediul instituției prezidențiale. Astfel, după ce a stat în paragină circa 9 ani de zile, simbolul statalității țării noastre - clădirea Președinției, și-a recăpătat măreția de odinioară datorită eforturilor depuse de Președintele țarii, fără utilizarea surselor financiare din bugetul de stat.

Menționăm, că la inițiativa Președintelui Republicii Moldova, în sediul Palatului Prezidențial, cu regularitate este organizată Ziua Ușilor Deschise pentru doritori.