Mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei

DRAGI CONCETĂȚENI,  

A devenit o tradiție ca în fiecare an, în luna lui florar, să celebrăm Ziua Internațională a Familiei.    

Ajunsă la cea de-a 25-a aniversare, sărbătoarea de suflet ne readuce, a cîta oară, în prim-plan însemnătatea fundamentală pe care o constituie familia în societatea noastră, în întreaga țară.

După cum bine cunoașteți, prin decret, am declarat anul 2019 drept Anul Familiei în Republica Moldova. S-au depus eforturi substanțiale pentru a susține familiile tinere, cele numeroase și social-defavorizate. De asemenea, au fost întreprinse multiple acțiuni pentru protejarea copiilor rămași singuri. Un loc aparte l-au ocupat manifestările de omagiere a cuplurilor longevive, ca simbol al înțelepciunii, fidelității și respectului.

În ziua în care invocăm importanța familiei țin să-mi exprim convingerea că, fiind un popor cu datini creștinești, ne este cu putință să ne continuăm croirea profilului identitar prin susținerea prioritară a familiei tradiționale moldovenești.

Cu prilejul deosebit al sărbătoririi Zilei Familiei, Vă transmit urările mele cele mai bune împreună cu îndemnul de a-i ocroti și prețui pe cei dragi și apropiați, în numele dragostei necondiționate, al înțelegerii și armoniei.