CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Instituirea funcției de Ombudsman (avocat) al antreprenorilor a fost discutată la Președinție

Astăzi, la Președinție au avut loc consultații cu reprezentanții asociațiilor de business și mediului de afaceri pe subiectul instituirii în Republica Moldova a funcției de Ombudsman (avocat) al antreprenorilor. În discuție a fost pusă viziunea instituției prezidențiale asupra statutului Avocatului antreprenorilor, sarcinile și atribuțiile aferente acestei funcții, criteriile de selectare a candidaților, precum și alte aspecte conceptuale pe acest subiect. O atenție sporită a fost atribuită procedurii/mecanismului de selecție și numire în funcția respectivă.

În cadrul dezbaterilor s-a convenit și asupra pașilor următori în procesul de promovare a acestei inițiative. Astfel, proiectul de lege va fi elaborat de instituția prezidențială în strînsă colaborare cu participanții la reuniunea de astăzi, astfel ca la începutul lunii septembrie să fie înaintat spre consultări largi cu toate părțile interesate.

În urma definitivării proiectului, inițiativa legislativă respectivă va fi înaintată de către Președintele țării spre aprobare Parlamentului, pe parcursul sesiunii toamnă-iarnă 2019.