CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Maia Sandu: „O cooperare dinamică și sinergică între Republica Moldova, Georgia și Ucraina ne va ajuta să valorificăm într-un mod mai eficient oportunitățile oferite de către partenerii europeni”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi la cea de-a 17-ea ediție a Conferinței internaționale de la Batumi, alături de Președintele Georgiei, Președintele Ucrainei și Președintele Consiliului European. „Am profitat de această platformă de idei pentru a reconfirma aspirațiile europene ale cetățenilor Republicii Moldova. De asemenea, am discutat despre perspectivele Parteneriatului Estic și despre felul în care țările noastre, ca state asociate, își pot consolida pe diverse dimensiuni relația cu Uniunea Europeană”, a spus lidera de la Chișinău.

Șefa statului a menționat în discursul său că, odată cu semnarea Acordului de Asociere, Republica Moldova s-a angajat să construiască o țară democratică și prosperă pentru cetățenii săi. „Consolidarea instituțiilor statului, combaterea corupției, eliminarea judecătorilor compromiși din sistem și un sector public profesionist și integru - aceasta este integrarea europeană pe care și-o doresc cetățenii Republicii Moldova și pe care ei au susținut-o prin votul majoritar din 11 iulie”, a subliniat doamna Maia Sandu. Totodată, ea a reiterat că mizează pe sprijinul partenerilor europeni în realizarea ambițioasei agende de curățare a țării și și-a exprimat recunoștința pentru tot suportul de care am beneficiat până acum.

În acest context, Președintele Maia Sandu a subliniat importanța Parteneriatului Estic, drept unul dintre instrumentele ce va contribui și în viitor la transformarea țărilor noastre. „Sunt convinsă că o cooperare dinamică și sinergică între Republica Moldova, Georgia și Ucraina ne va ajuta să valorificăm într-un mod mai eficient oportunitățile oferite de către partenerii europeni, întru binele țărilor noastre, dar și al întregii Uniuni Europene”, a menționat pe final doamna Maia Sandu.

Vedeți aici declarația finală a Conferinței de la Batumi

https://bit.ly/DeclaratiaFinalaBatumi

Vedeți aici declarațiile pentru presă ale Președintelui Maia Sandu

https://bit.ly/DeclaratiePresaBatumi