CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Discursuri și mesaje

Declarație de presă a Președintei Maia Sandu după întrevederea cu Președintele Klaus Iohannis

Stimate domnule Președinte Klaus Iohannis, vă mulțumesc pentru primirea călduroasă la București și pentru cuvintele de încurajare! Astăzi, mai mult ca niciodată simțim sprijinul puternic al României pentru cetățenii Republicii Moldova. Pentru pacea, bunăstarea și viitorul nostru european. Știm ca sângele apă nu se face, și relația noastră e cea mai bună dovadă a acestui adevăr. Astăzi avem atât de multe proiecte comune!!!

Mesajul Președintei Maia Sandu la depunerea jurământului Guvernului

Stimate domnule Prim-ministru, stimați miniștri, Aveți de administrat treburile țării într-o perioadă foarte dificilă, marcată de multiple crize. Așteptările oamenilor față de dumneavoastră și față de stat, în general, sunt foarte mari. Republica Moldova trebuie nu doar să reziste, ci trebuie să se dezvolte. Responsabilitatea noastră este să protejăm oamenii de crizele care ne afectează țara, dar și să investim în viitor. Sarcina noului Guvern este să ofere siguranță cetățenilor și să pună Republica Moldova pe un făgaș de reconstrucție și dezvoltare, în pofida crizelor.

Discursul Președintei Maia Sandu la briefingul susținut ca urmare a demisiei Guvernului

Astăzi doamna Prim-ministră, Natalia Gavrilița, a anunțat demisia Guvernului. Guvernul condus de dumneaei a trebuit să facă față unei suprapuneri de crize fără precedent în istoria țării. În pofida acestora, împreună am reușit să menținem în Republica Moldova pacea, siguranța cetățenilor și să venim cu un sprijin important pentru oameni. Îi mulțumesc doamnei Prim-ministru și întregii echipe pentru sacrificiul și efortul imens făcut în toată această perioadă.