CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesaj cu prilejul Zilei profesionale a lucrătorilor din învățămînt

Stimaţi angajaţi ai sistemului educaţional din Republica Moldova,

Îmi face o deosebită plăcere să Vă adresez cordiale felicitări cu ocazia Zilei profesionale și să Vă exprim gratitudinea pentru activitatea depusă cu dăruire și sacrificiu în numele viitorului țării și al cetățenilor ei.

Astăzi, mai mult ca oricând, gândurile bune, florile recunoștinței și cuvintele de mulțumire se îndreaptă spre Domniile Voastre – cei care dăruiți parte din sine fiecărui discipol, cei care, printr-un enorm consum de forțe fizice și intelectuale, răspândiți lumina cunoașterii în noi și noi generații de elevi și studenți.

În societatea contemporană, spre marele nostru regret, a fi profesor nu este în vogă, nu este profitabil și avantajos. Toți însă, chiar dacă nu o spunem cu voce tare și răspicat, suntem conștienți de rolul și importanța meseriei căreia Vă dedicați, respectăm acel glas al vocației care, indiferent de greutăți, Vă cheamă la muncă pentru a împărtăși din vastul cunoștințelor, din imensitatea sufletului, din înțelepciunea vieții.

Vă mulțumesc, în numele elevilor de ieri, de azi și de mâine, pentru dragoste și toleranță, pentru înțelegere și bunătate, mărinimie și altruism, pentru această povară binecuvântată, pe care o duceți cu demnitate și mândrie.

Dragi Dascăli,

Sărbătoarea profesională este doar una dintre zilele în care Vă urez multă sănătate, succese la școală și acasă, gânduri îndrăznețe și performanțe remarcabile. Aveți viitorul în mâinile Dumneavoastră, deoarece, într-o lume aflată în deplină confuzie a valorilor, profesorii reprezintă soluția. S-o găsim, împreună, pe cea optimă!