CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Maia Sandu a discutat, la Roma, cu Președinta Senatului italian, Maria Elisabetta Alberti Casellati

În prima zi a vizitei la Roma, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu Președinta Senatului italian, doamna Maria Elisabetta Alberti Casellati.

„Am avut o discuție constructivă și utilă, în cadrul căreia ne-am referit la modalitățile concrete de consolidare a cooperării dintre țările noastre în plan politic, economic, social și cultural. Sunt convinsă că putem dezvolta multe programe comune, în diverse domenii”, a spus doamna Maia Sandu.

În acest sens, șefa statului a accentuat importanța pe care o are diaspora moldovenească din Italia pentru relația bilaterală dintre țările noastre. „Deoarece aici avem cea mai mare comunitate de moldoveni din spațiul Uniunii Europene, inclusiv foarte mulți tineri, am accentuat importanța elaborării unor programe care să-i încurajeze pe cât mai mulți concetățeni de-ai noștri să revină acasă, în Republica Moldova”, a subliniat Președintele Republicii Moldova.

Șefa statului a reiterat că pentru aceasta este nevoie de acțiuni concrete, prin care să fie valorificat spiritul lor inovator și antreprenorial, atât de necesar economiei noastre. „În contextul dat, am menționat că ne-ar fi de mare ajutor experiența Italiei de a susține și a dezvolta sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, astfel încât acestea să devină mai puternice și mai competitive pe piața globală”, a afirmat doamna Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova se află în aceste zile într-o vizită oficială, la Roma, la invitația Președintelui Republicii Italiene.