CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova, domnul Igor Dodon, a transmis un mesaj de condoleanțe Domnului António Guterres, Secretar General al Organizației Națiunilor Unite

EXCELENŢĂ,

Vestea despre trecerea în neființă a ex-Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite, Kofi Annan, a cuprins în doliu întreaga  lume.

Personalitate marcantă din istoria omenirii, Kofi Annan a fost apreciat, pe bună dreptate, pentru spiritul, viziunile și manifestările sale prin care a apărat cu desăvîrșire drepturile și libertățile omului.

Laureat al Premiului Nobel, eminent luptător pentru pace, Kofi Annan a întruchipat înaltele valori și idealuri ale unui om politic și, deopotrivă, lider, sincer convins de măreția cugetului și a faptelor bune.

 Cu profund regret pentru irecuperabila pierdere care a provocat sentimente de durere oamenilor de pretutindeni, în numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, Vă rog să transmiteți, Excelență, condoleanțele noastre familiei îndoliate, împreună cu cuvinte de adîncă compasiune și urări de multă putere pentru a rezista acestei incomensurabile tragedii.